Presentation of the Legacy Strategic Plan of the Mediterranean Games Tarragona 2017

E-Event management, News 2 years ago

Divendres 13 de maig de 2016, a les 11:30hores, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona, va tenir lloc l’acte de presentació del Pla Estratègic del Llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, l’elaboració del qual ha anat a càrrec del Centre d’Estudis Olímpic i de l’Esport de la Universitat Autònoma de Barcelona.

JM17_presentacióL’acte ha comptat amb la presencia de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa; l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, els alcaldes dels municipis seus dels Jocs, a més, dels participants en la planificació estratègica del llegat dels Jocs.

La presentació del Llegat dels Jocs Mediterranis ha anat a càrrec del conseller i coordinador general dels Jocs Mediterranis 2017, Javier Villamayor; a continuació ha intervingut, Berta Cerezuela Martínez, cap de projectes del Centre d’Estudis Olímpics i de l’Esport de la UAB, que ha explicat el Pla Estratègic del Llegat i, finalment, el conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament ha presentat la web dels Jocs, http://www.llegat2017.cat/.

En la seva intervenció, Berta Cerezuela ha presentat els projectes estratègics que s’han de potenciar o consolidar els propers anys al voltant de quatre línies estratègiques:

  1. Enfortir la visió i el model de cooperació territorial
  2. Millorar el capital humà, la seva ocupabilitat i promoure l’ocupació en sectors de futur.
  3. Incrementar la qualitat de l’entorn promovent hàbits de vida saludables i una cultura participativa
  4. Potenciar el sector esportiu millorant la seva professionalització i qualitat de gestió.

El Pla el resultat d’un procés participatiu desenvolupat durant el 2015 que ha dut a terme la Taula Estratègica. En aquest període, s’ ha comptat amb la participació de 139 agents del territori, tant del sector públic com privat que han participat en les sessions realitzades.

El CEO-UAB col·labora amb els Jocs Mediterranis Tarragona 2017 en la seva actuació de planificació estratègica del llegat de l’esdeveniment orientat al desenvolupament socioeconòmic. La col·laboració es va iniciar l’any 2015 amb la redacció del Pla Estratègic del Llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, i continua l’any 2016 amb la definició i desplegament del Pla d’Acció i la definició del sistema d’indicadors d’anàlisi d’impacte.

El Pla Estratègic ha estat el principal resultat del projecte Taula estratègica per la dinamització econòmica i la reactivació de l’ocupació mitjançant les oportunitats generades pel llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017. Aquest projecte és una iniciativa de l’Ajuntament de Tarragona i la Fundació Tarragona 2017, a través de Tarragona Impulsa, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu en el marc d’un Programa Operatiu de l’objectiu d’Inversió en Creixement i Ocupació dels FSE, per al període 2014-2020.

El CEO-UAB desenvoluparà el 2016 el projecte “Planificació i seguiment de l’estratègia de llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 i del seu impacte en la reactivació socioeconòmica del territori”, que dona continuïtat al treball de l’any 2015. A través d’aquest projecte es farà la planificació i el seguiment de la execució i promoció a través d’un pla d’acció de l’estratègia de llegat, i s’iniciarà el procés de mesurament de l’impacte de l’esdeveniment amb una primera onada de dades dels indicadors d’impacte. Aquest projecte s’emmarca en l’ordre EMO/258/2014 de 5 d’agost, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades als programes de suport al desenvolupament local i s’obre la convocatòria en la resolució EMO/744/2015 de 16 d’abril per a l’any 2015.